AC/DC přivedli pražskou O2 arenu do varu

Praha - Australští AC/DC v úterý v pražské O2 areně dokázali, že při rockové zábavě nezáleží na počtu akordů. Neskutečná atmosféra, ovace a zpěv - tak se dá pár slovy popsat koncert, kdy si během zhruba dvou hodin milovníci hlučného hard rocku užili show skupiny AC/DC. Pohled na typickou školní uniformu a šortky kytaristy Anguse Younga i vypjatého vokálu Briana Johnsona přiváděl fanoušky do varu. Nechyběly ani další typické atributy patřící k AC/DC - dunící obrovský zvon na úvod skladby Hells Bells, nafukovací figurína ženy bujných tvarů ani výstřely z historického kanonu.

Velkou rockovou show zahájilo efektní intro s komiksovou lokomotivou se satanským číslem 666 na promítacím plátně. Za hlasitého zvuku skladby Rock'N Roll Train provázené ohňostrojem se na pódiu objevila kytarovými rify proslavená skupina mohutně pozdravovaná beznadějně vyprodanou halou. Mnozí z návštěvníků měli na hlavách blikající čertovské rohy a trička s logem AC/DC.

Vyprodáno za dva dny

Cestu k hale lemovaly davy lidí, kteří se ještě těsně před koncertem snažili sehnat vstupenky. Ty však vykoupili fanoušci kapely už v říjnu za pouhé dva dny. Rychleji dosud na podobný koncert zmizely jen lístky na vystoupení Madonny, která v roce 2006 svůj koncert v O2 areně vyprodala za dvě hodiny

Nadšení fanoušci byli hned od začátku ve varu, zejména když se hned v úvodu dočkali obrovského hitu Back In Black ze stejnojmenného alba z roku 1980, jež je se 42 miliony prodaných kopií druhým neprodávanějším albem historie po nahrávce Thriller někdejšího krále popu Michaela Jacksona.

Fanoušci doprovázeli kapelu bouřlivým zpěvem

Za doprovodu ohňů kapela nabídla skladbu TNT i další starší hity, jako například Dirty Deeds Done Dirt Cheap, You Shook Me All Night Long či Thunderstruck, i písně z aktuální nahrávky Black Ice. V přídavku nechyběl další obrovský hit Highway To Hell zpívaný většinou z tisíců návštěvníků O2 areny.

Turné Black Ice World Tour provázející nové studiové album Black Ice (Černý led) AC/DC zahájili loni 28. října v Severní Americe a v únoru se band přesunul do Evropy. Kromě Prahy plánuje koncerty například také v Paříži, Lipsku, Mnichově a Budapešti. Do Prahy dorazili z německého Dortmundu a pokračují do italského Milána, kde mají vystoupit 19. března.

O koncerty skupiny, která se do rockové historie zapsala hity jako Highway To Hell, Let There Be Rock nebo Whole Lotta Rosie, je všude obrovský zájem. Již nyní je například zcela vyprodáno plánovaných šest koncertů v Anglii, kde se nové album Black Ice dostalo do čela žebříčku prodejnosti, což se AC/DC podařilo poprvé po 28 letech.