Peklo s princeznou - další hezká česká pohádka

Praha - Pražská kina Bio Illusion a Lucerna se pro dnešní večer zaplnila pekelnými a čertovskými dekoracemi. Má v nich totiž premiéru filmová pohádka režiséra Miloslava Šmídmajera Peklo s princeznou. V epizodní roli čerta se v ní objeví také režisér Miloš Forman. Do hlavních rolí režisér obsadil Jiřího Mádla a Terezu Voříškovou. Produkčně se na této komediální pohádce podílela i Česká televize.

Pohádka by měla být především veselá. My tvrdíme, že to není pohádka, ale pohádková komedie a asi nejblíže má svým charakterem k Šíleně smutné princezně," tvrdí Šmídmajer.

S peklem nejsou žerty

Peklo s princeznou - ukázka (zdroj: ČT24)

Princezna Aneta se nechce vdávat - a už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy.

Král Leopold by rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib. Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest: pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší ovšem, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí, že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samotného Lucifera…

„Vždycky největší otravou je sehnat na takový film peníze, což je běh na dlouhou trať. Když už máte pěkný a zábavný scénář, kterému věříte, celkem snadno seženete herce, kteří do toho s vámi jdou. A když jsou všichni nadšeni, je natáčení skutečnou zábavou, kdy řešíte například velikost a tvar čertovských rohů,“ řekl režisér Šmídmajer.

Do kin bude snímek s rozpočtem zhruba 40 milionů korun, ve kterém
hrají například Jiří Mádl, Tereza Voříšková, Václav Postránecký, Zlata
Adamovská, Petr Nárožný a Martin Stránský, uveden 29. ledna ve 35 kopiích.

Miloslav Šmídmajer

byl producentem komedií Jak básníci neztrácejí naději, Jak se
krotí krokodýli a právě dokončuje animovaný celovečerní snímek Jiřího Barty Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Jako režisér má před sebou i závěrečné práce na celovečerním dokumentu o Miloši Formanovi, který chce dokončit do prázdnin.

Peklo s princeznou
Zdroj: ČT24