Ypsilonka dnes nabídne další várku roztomilé cute dramatiky

Praha - Studio Ypsilon připravilo na sváteční den pátý ročník přehlídky tzv. cute dramatiky, tentokrát s podtitulem "Divadlo nemusí být pruda". Cute dramatika je odezvou na vlnu coolness, která na jeviště přinesla příběhy plné násilí, drog a sexu. Program začne v podvečer v kavárně divadla a poté se přesune na obě jeviště Studia Ypsilon, kde potrvá až do popůlnočních hodin.

Předkrm

Přehlídka začne v podvečer v kavárně Ypsilonky, kde program stylově zahájí dva členové ze spolku Ztracená existence scénkou na motivy postav Josefa Čapka. Program pak bude pokračovat absurdní situací s mrazákem od divadelního dua ToŤ. Osobitou poetiku vnese do kavárny divadelní spolek Mama-ya&Papa-ya, který klade velký důraz na původní živě hranou hudbu a výtvarnou složku svých inscenací. Podvečerní část zakončí divadelní společnost Výhodná kráva se vzpomínkou na „bravíčko“, časopis pro mládež.

Letošní ročník má podle organizátorů, stejně jako všechny předchozí, představit divadlo autorské, živé, nekonvenční, veselé, život oslavující. Mělo by setřít hranice mezi amatérským a profesionálním světem.

Hlavní chod 

Večer se divadelní produkce přesunou na obě jeviště Studia Ypsilon. Domácí soubor bude reprezentovat, stejně jako v předchozích dvou ročnících, cenami ověnčené Drama v kostce Jiřího Havelky, tentokrát ve formě pokračování s podtitulem Pokus 2 - Mystérium skutečnosti. Dále se objeví například originální písničkáři ze skupiny Hm…, jedenáctka improvizujících hvězd v čele s Petrem Markem a plná sestava Ztracené existence, jejíž členové s dvoutýdenním předstihem před premiérou prozradí většinu scén z nové hry Jak Vinetů s Oldšetrhendem vařili polévku.

…a dezert 

Deset minut před půlnocí ovládnou Ypsilonku Krobotovci z Divadelní fakulty se hrou Prachy na téma prachy a přehlídku uzavře soubor Samé vody dramaticko-hudební 30minutovou improvizací.