Šanson v Rock Café – konec sametu!

Praha - Autorsko-interpretační dvojice Kočičková - Nohavica (nezaměňovat s Jaromírem Nohavicou!) připravila koncert na 17. listopadu do hudebního sálu Rock Café. Zpěvačka, textařka, herečka, moderátorka, polyester české kultovní scény Ester Kočičková, její dvorní skladatel a klavírista a s nimi špičkoví rockeři s jazzovou minulostí se koncertem v historicky tak významný den znovu pokusí o revoluci. Chtějí posluchače přesvědčit, že na šanson se dá divoce tančit i "hrozit"! - uvádějí autoři projektu.

"Součástí večera je křest tří nových skladeb s revoluční tematikou, jakož i tradiční vstupenková tombola s hlavní výhrou 'Plná galoše Ester a Luboše'. A možná přijde i Václav Havel…, doplňuje Ester, která se s hudebníkem Lubošem Nohavicou přes deset let věnuje žánru, který lze nejvýstižněji nazvat komorním šansonem.

Po vydání čtvrtého alba „Ester a Luboš - Černá orchidej“ se tvůrci rozhodli, že je na čase přitvrdit a krom výpomocí v nahrávacím studiu zvát nekompromisní beatový orchestr i na běžné, živé produkce. Nejen za tímto účelem sestavil Luboš Nohavica (dříve např. Mandragora, Abraxas) hudební těleso „Boys“ ve složení: Tomáš Makovský, Dalibor Joska Mucha a Tomáš Vichy Vychytil (poslední dva jsou známí především ze skupiny Davida Krause).