Gympl překonal hranici půl milionu diváků

Praha/Litomyšl - Více než půl milionu lidí už vidělo film režiséra Tomáše Vorla ze života teenagerů Gympl. Diváka s pořadovým číslem 500 000 uvítalo litomyšlské promítání kinematografu bratří Čadíků, kterého se účastnili i filmaři. Koproducentem úspěšného snímku je Česká televize, režisér Vorel kvůli úspěchu filmu plánuje pokračování s příznačným názvem "Vejška".

Gympl měl premiéru loni v září a do konce roku nasbíral 470 000 diváků. Půl milionu dovršil letos o prázdninách. „Můj film Cesta z města měla návštěvnost 330 000 diváků, takže u Gymplu jsem vůbec nečekal, že jich 300 000 vůbec přijde - a půl milionu diváků, to mě úplně šokovalo,“ svěřil se režisér a scenárista snímku Tomáš Vorel.

Komedie čerpá námět z fenoménu sprejerů a graffiti. V příběhu z prostředí středoškoláků se představili například režisérův syn Tomáš, Jiří Mádl a v postavách pedagogů Milan Šteindler, Jiří Schmitzer, Martin Zbrožek, Tomáš Matonoha a Eva Holubová. A právě setkání s některými z herců byla symbolická odměna pro půlmiliontého návštěvníka.