Masters of rock: Metal otřásá Vizovicemi

Vizovice (Zlínsko) - Dnes posledním dnem pokračuje ve Vizovicích na Valašsku největší rockově-metalový festival ve východní Evropě Masters of rock. Šestý ročník akce letos probíhá od 10. do 13. července a nabízí více než čtyřicet hudebních formací z celého světa. Na festivalu už zahráli legendární Def Leppard nebo metalová opera Avantasie, vrcholem sobotního večera bylo vystoupení Apocalyptiky. Dnes budou největším lákadlem holandští Within Temptation.

„Dorazil opět rekordní počet návštěvníků. Přes dvacet tisíc diváků a to z třiceti zemí světa. A na programu je řada exkluzivních vystoupení,“ řekl ředitel pořádající agentury Jiří Daron. Mezi fanoušky tvrdé hudby byl velký zájem především o anglické Def Leppard, s kariérou se na festivalu rozloučila unikátní americká metalová legenda Ministry.

„Muzika je nade vše. Pokuď to chvěje bránicí, nemá to naprosto žádnou chybu!“ shodují se návštěvníci. Během čtyřdenního hudebního maratónu mohli slyšet také slyšet Dogu, Avantasii, Existenci, Arakain s Plzeňskou filharmonií, Horkýže Slýže, Annihilator. Festival skončí v neděli pozdě v noci.

Čtvrteční příjezd tisíců fanoušků zkomplikoval dopravu v regionu. Společně s pořadateli jsou v pohotovosti taky policisté. Kontrolují řidiče a hlídají vykradače stanů. Navzdory varování metalistům ale už zmizely cennosti za víc než sto tisíc korun. Vizovičtí přijímají festival s klidem. „Máme první stížnosti na rušení nočního klidu, ale ty jsou jenom minimální. Občané Vizovic jsou velmi tolerantní a vědí, že 95 procent lidí tam přijelo za hudbou a nikoliv dělat nepořádek," informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.