Praha zažila další ročník megapárty Sensation White

Praha - Sensation White coby jedna z nejnáročnějších hudebních produkcí na světě dorazila po roce do Prahy. Po loňském úspěchu organizátoři rozšířili kapacitu O2 Areny, a letos se tak na legendární akci sešlo téměř osmnáct tisíc tanečníků v bílém. O devítihodinovou audiovisuální show se postaral jeden domácí a pět zahraničních DJs.

Sensation White totiž není jen elektronická hudba tanečních stylů trance či techno, ale také obří centrální dekorace s otočným DJským pultem a originální show v podání nizozemských performerů a akrobatů, laserů a pyroefektů. „Na Sensation jsem hrál už několikrát. I když je show vždycky stejná, lidi se různí. Ale pro mě byla tahle Sensation jedna z nejlepších,“ hodnotil proběhlou akci v Praze jeden z vystupujících zahraničních umělců.

Sensation White už není jen evropskou záležitostí. Začíná pronikat i do dalších zemí jako jsou Austrálie nebo Brazílie a svou zámořskou premiéru si odbyla už i v Chille. „Sensation je jedna z největších idoorových událostí na světě. Z Holandska sem přijelo 15 kamiónů s veškerou produkcí,“ konstatoval vedoucí produkce ID&T Marcel Elbertse, podle kterého se design každé show připravuje šest až sedm měsíců.

Historie Sensation White se začala psát v roce 2000 v Holandsku, kdy se poprvé v Amsterdam Aréně sešlo dvacet tisíc návštěvníků. O rok později už jich na tuto akci přišel dvojnásobek a i po osmi letech je v domovské zemi téhle show všech čtyřicet tisíc vstupenek vyprodáno během několika hodin.