První 3D erotický film trhá rekordy

Hongkong – Trojrozměrný erotický film Sex a Zen trhá po premiéře v Hongkongu kasovní rekordy. První promítací den vynesl v přepočtu šest milionů korun, tedy více než veleúspěšný 3D snímek Avatar. Stojí za tím hlavně zájem diváků z kontinentální Číny, kde je nahota v kinech zakázána. Příběh filmu čerpá z čínské klasiky. Student, který se ztratí v harému šlechtice, objevuje svět sexu a orgií. Svět, který je v Hongkongu legální, ale před kterým pevninského Číňana chrání starostlivá ruka komunistické strany. Mnozí proto kvůli filmové senzaci neváhali sbalit kufry.

Erotická komedie Sex & Zen: Extreme Ecstasy porazila v kasovních ziscích dokonce i hollywoodský hit režiséra Jamese Camerona Avatar, napsal zpravodajský server BBC News. Za první den v kinech vyneslo promítání trojrozměrného erotického filmu o mladém muži, jenž díky spřátelení se se šlechticem pronikne do světa královských orgií, 2,78 milionu hongkongských dolarů (5,97 milionu korun), zatímco Cameronův epos si za premiérový den připsal 2,63 milionu hongkongských dolarů.

Po pěti dnech promítání už má film, který v Hongkongu natočil režisér Christopher Sun coby remake snímku z roku 1991, na kontě 17 milionů dolarů. K vysokým kasovním ziskům přispívá především příliv diváků z pevninské Číny, kde se film nepromítá. „Je to první erotický film ve 3D, který tady v Hongkongu vznikl. Doufám, že se vám nebude zdát vulgární. Berte to spíš jako zábavný film pro dospělé,“ říká režisér Christopher Sun.

Reprotáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)

Zakázané ovoce chutná nejlépe

Jak se zdá, v brýlích, které dávají obrazu prostorovost, se u vlastních výkonů bavili i sami herci. Teď štafetu chvály převzali diváci. „Bylo to lepší, než jsem čekala. Myslím, že je to spíš romantický film, proložený větším množstvím sexuálních scén. Ale jde tam o něco hlubšího, než jen o zmítající se části těl,“ chválí film jedna z divaček.

Filmová turistika není pro Číňany novinkou. Namáhavou cestu houfně podnikli už před čtyřmi lety kvůli erotickému filmu tchajwanského režiséra Anga Lee. A hlad po zakázaném ovoci roste, zvláště poté, co Peking zablokoval víc než 60 tisíc pornografických webových stránek.

  • Natáčení filmu Sex & Zen autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2488/248744.jpg
  • Natáčení filmu Sex & Zen autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2488/248741.jpg