V Governatorovi hlavy lítat nebudou

Cannes - Hlavní postava kresleného televizního seriálu, který připravuje herec Arnold Schwarzenegger, bude „superhrdina“, jehož v boji proti zločinu nezastaví ani překážky v podobě zákonů. Televizní show The Governator pro někdejšího guvernéra Kalifornie představuje návrat do zábavního průmyslu. Seriál je prý skvělá věc k tomu, co „představit jako první“. „Myslím si, že mnohokrát vlastně můžete udělat víc, když jste mimo systém,“ prohlásil Schwarzenegger.

Projekt  představil Schwarzenegger  v březnu asi tři měsíce po skončení funkčního období. Na pořadu spolupracuje s tvůrcem komiksového hrdiny Spider-Mana Stanem Leem.

Projekt, jehož název odkazuje na Arnoldovu politickou přezdívku a vznikl složením slov governor (guvernér) a terminator podle titulu Schwarzeneggerova filmu, se bude vysílat příští rok. Schwarzenegger v něm propůjčí hlas hlavnímu hrdinovi. Ten bude mít ve svém arzenálu dálkově ovládané motocykly nebo kouzelné žvýkačky, jejichž bubliny budou sloužit jako nástroj k přestrojení. Součástí jeho vybavení bude i takzvaný mluvicí sprej, který člověku postříkanému kouzelnými kapkami na čas umožní mluvit cizími jazyky.

Násilí prý ve filmu nebude. „Pokud se podíváte na mé filmy, hodně tam létají hlavy, toto takové není,“ řekl Schwarzenegger, který se prý nechal zlákat možností změnit dosavadní image a překvapit fanoušky.