Pouta, favorit Českých lvů, opět v kinech

Praha – Nedávné úspěchy filmu Pouta – ocenění české filmové kritiky i největší počet nominací na Českého lva - vedly ke znovuuvedení tohoto thrilleru Radima Špačka do kin. Více než rok po premiéře se tak temný snímek o jednom estébákovi na počátku 80. let vrací na filmová plátna. Od 3. března bude temný thriller, který vznikl v koprodukci České televize, k vidění ve více než čtyřiceti českých kinech.

Pouta proměnila pět ze sedmi nominací na prvním ročníku Cen české filmové kritiky. Od kritiků získala cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli a objev roku (herec Ondřej Malý), scénář (Ondřej Štindl), režii (Radim Špaček) a nejlepší film (producent Vratislav Šlajer). Špačkův film se tak stal nejúspěšnějším snímkem úvodního ročníku cen kritiků organizovaných Českou filmovou komorou.

A tuto sobotu se na slavnostním večeru Českého lva rozhodne, kolik ze třinácti nominací promění Pouta ve lví sošky. Šance získat cenu má film ve všech dvanácti kategoriích, v jedné dokonce hned dvakrát (mužský herecký výkon ve vedlejší roli). Pouta jsou nominována na cenu za nejlepší film, scénář, režii, kameru, herecké výkony ve všech kategoriích, hudbu, zvuk, střih a výtvarný počin. Kromě toho již na nominačním večeru získala cenu kritiků a teoretiků, tzn. druhou kritickou cenu udělovanou v Česku.

Pouta Radima Špačka vznikla v koprodukci České televize. Udělování cen České filmové a televizní akademie budou moci diváci sledovat v přímém přenosu na obrazovkách ČT i na webu ČT24 - 5. března od 20:00.