Pohled na různorodost lásky ukazuje galerie Artinbox

Praha - Pohled umělců na mezilidské vztahy a jejich složitost vystavuje galerie Artinbox v centru Prahy. V rámci výstavy „Láska je slepá, Sex je jinde“ se představují málo známá jména i připomínají světově proslulí autoři. Pro galerii v centru Prahy jde o první tematickou výstavu. Nabízí fotografie, grafiky nebo třeba sochy s podtitulem díla mistrů minulých, současných i budoucích. Ti často boří romantický mýtus, který téma doprovází.

Autorka výstavy kolekci děl charakterizuje jako povzdechnutí a satirickou meditaci nad složitostí věcí. Dětský pohled ukrývající vášnivé objetí rodičů, srdce, které nic nebolí, ale i syrové obrazy s erotickým nábojem. Návštěvníci galerie Artinbox můžou na to, co se mezi námi děje, nahlédnout optikou víc než padesáti tvůrců. V centru stojí vztah mezi manžely, hranice výstavy ale neurčuje.

Přístup některých umělců je poměrně všeříkající, jiní dávají prostor fantazii a náznaku. „I ve výběru umělců jsem se snažila jít pestře, takže jsem vyhledala zajímavá díla od autorů ještě neznámých, začínajících, ze kterých si myslím, že by se mohla stát známá jména. A stejně tak jsem představila i autory nejznámější,“ uvedla kurátorka výstavy Nadia Rovderová.

Výstava \"Láska je slepá, Sex je jinde\" (zdroj: ČT24)

Přestože může pro někoho být část výstavy na hraně, o nezájmu lidí se podle autorky mluvit nedá. „Jsme mile překvapeni, lidi chodí čím dál víc a zdá se, že téma je opravdu žhavé,“ podotkla Rovderová. Kvůli zájmu galerie celou výstavu prodlužuje do 8. dubna.

Vydáno pod