DOT504 protančí perfektní den

Praha - Své nejnovější představení Perfektní den aneb Mr. Gluteus Maximus uvedl premiérově v pražském divadle Ponec tanečně-divadelní soubor DOT504. V choreografii Lenky Vágnerové tentokrát zamířil do lázní, wellness a fitness studií. Tanečně pohybový kvartet nejen z lázeňského prostředí nahlíží na čtyři osoby, které se navzájem neznají a které se rozhodly příjemně strávit svůj volný den.

„Ve výběru tanečních a pohybových prvků jsem se inspirovala prostředím, kde se pečuje o lidské tělo. Vždycky mi přišlo zajímavé, co se v tomto prostředí děje. Lidé se potkávají, míjí a všechno je to hodně pohybové, neboť návštěvník dosahuje pocitu uvolnění, harmonie a řádu skrze fyzický kontakt. Tuto interakci, která je pro mne sama o sobě tancem, se snažím zachytit ve své choreografii,“ popsala svou motivaci choreografka.

V tomto tanečně-pohybovém představení vystupuje kromě dlouholetých členů souboru Michaely Ottové, Lenky Vágnerové a Pavla Maška také Václav Janeček, pedagog klasického tance na katedře tance HAMU a dramaturg baletu Národního divadla. „Václava Janečka jsem ke spolupráci přizvala, protože mě zajímalo propojení prvků klasického a současného tanečního divadla a v neposlední řadě jeho osobnost. Ale našla jsem mu dost jinou polohu, z toho klasického tance se tam moc neobjeví,“ dodává Lenka Vágnerová.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Představení Perfektní den je zatím na programu v pražském divadle Ponec, do budoucna ho chtějí tvůrci ale uvést i na jiných scénách a po festivalech jak v Česku, tak v zahraničí.

DOT504

je první plně profesionální soubor fyzického tanečního divadla v Česku, který funguje od roku 2006. V posledních dvou letech oslovil i publikum a kritiku na Fringe Festivalu v Edinburghu, odkud si přivezl prestižní ocenění.

  • Z představení souboru DOT504 Perfektní den aneb Mr. Gluteus Maximus autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2121/212037.jpg
  • Perfektní den aneb Mr. Gluteus Maximus autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2121/212036.jpg