Galerie Nemesis otevírá brány fanouškům SCI-FI

Praha - Nová Galerie Nemesis zahájila svou činnost začátkem října. V Čechách ojedinělý projekt se zaměřuje na umění v oblasti fantasy, sci-fi a dobrodružných námětů. Zastupuje nejlepší české a slovenské autory, jejichž díla bude vystavovat také na svých webových stránkách. Zahajovací výstava se nachází v historických prostorách Jindřišské věže v Praze, je přístupná zdarma do začátku listopadu. Jde o dosud nejšířeji pojatou výstavu zaměřenou na tento specifický obor. Kromě originálů se galerie též zaměřuje na vysoce kvalitní digitální tisky starších a oblíbených děl, která jsou již v soukromých sbírkách.

Cílem galerie je nejen zastřešovat zavedené autory, do budoucna bude dávat prostor také kvalitním autorům nezavedeným. V rámci své činnosti bude galerie uvádět profilové, tematické i autorské výstavy ve svých prostorách, ale také na jiných místech po celé České republice, například v rámci tematických festivalů a různých conů, se kterými galerie již zahájila spolupráci.

„S vystavovanými autory hodláme navázat dlouhodobou spolupráci. Kdo by si jejich díla nestačil prohlédnout na zahajovací výstavě, najde je také na našich webových stránkách. Kromě virtuální galerie zde jsou zveřejněny také krátké medailonky autorů, novinky a reportáže z akcí galerie a e-shop. Do budoucna chystáme otevřít také kalendář akcí, fórum pro čtenáře, obálkovou galerii zastupovaných autorů (jde o díla, která budou použita na obálkách knih) a podobně. Uvítáme podněty od návštěvníků stránek, kteří nám tak pomohou dotvořit jejich obsah,“ říká Veronika Krištofová, výkonná ředitelka Galerie Nemesis.

Plány Galerie Nemesis nekončí pouze u zahajovací výstavy a internetových stránek. Příští rok se chystá otevření stálé expozice, pro kterou galerie v současné době usilovně hledá prostory v Praze.

Výtvarníci spolupracující s galerií:

Petr Bauer, Zdeňka Boušková, Milan Fibiger, Jiří Grus, Jan Hora, Karel Jerie, Karel Kadlec, Jan Patrik Krásný, Alois Křesala, Tomáš Kučerovský, Lubomír Kupčík, Roman Kýbus, Pavol Martinický, Juraj Maxon, Dominik Petr, Martina Pilcerová, Dan Růžička, Pavel Štechmiler, Jan Štěpánek, Bea Tomash, Karel Zeman, Martin Zhouf a další.

  • Zdeňka Boušková / Brana duší II zdroj: G-Nemesis http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2014/201350.jpg
  • Petr Dominik / Dům mimo vaši oblohu zdroj: G-Nemesis http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2014/201348.jpg
  • Alois Křesala / Kosmické grotesky zdroj: G-Nemesis http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2014/201343.jpg
Vydáno pod