Vydra doktorem pro zvláštní případy

Ostrava – V programu ČT se v příštím roce mimo jiné objeví i nový film Doktor pro zvláštní případy. Suchou komedii anglického střihu natáčí v těchto dnech Centrum dramatické tvorby Televizního studia Ostrava. Do hlavní role ovdovělého profesora latiny a filosofie obsadil režisér Ivan Pokorný Václava Vydru. Natáčení je plánováno do 23. září, po týdnu v Praze se přesunulo do Ostravy.

Profesor Alexandr Hronek ztratil zaměstnání na gymnáziu, které se změnilo na školu marketingu. S oborem, kterým je filosfie, literatura a latina, se ve výukovém programu tohoto ústavu nemá šanci uplatnit. Nastoupí jako vychovatel do věznice.

Se svými latinskými citáty a nemoderními názory na morálku se mezi feťáky, bigamisty, násilníky, ruské mafiány a další „hrdiny“ světa za mřížemi dost výrazně nehodí. Nezapadá ale ani mezi své kolegy. Větší či menší střety se stupňují a nabalují na sebe sérii nedorozumění, pletich a násilností.

Po smrti manželky se navíc musí potýkat nejen se změnou zaměstnání, ale i s vlastní bezradností. Až do soukromí mu postupně proniknou nejen nové bytosti, které zahýbají s jeho citovým životem, ale i živly, jejichž existenci do té doby vnímal možná víc jako literární než reálné postavy. 

Režie: Ivan Pokorný; scénář: Iva Procházková, hrají: Václav Vydra, Klára Klepáčová, Iva Pazderková, Dana Syslová, Dušan Urban, Anežka Rusevová, Zdeněk Žák, Kamil Halbich, Dušan Škubal, Jiří Racek, Michal Čapka, Marek Ronec, Tomáš Dastlík, Jan Plouhar a další.

Vydáno pod