Jacqueline Kennedyová se provdala za rejdaře Aristotela Onassise

Skorpios (Řecko) - Bývalá manželka amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho Jacqueline Kennedyová se 20. října 1968 provdala na ostrově Skorpios ležícím v Iónském moři za řeckého multimilionáře Aristotela Onassise. Tehdy devětatřicetileté Jacqueline však svatba, která se konala pět let po zavraždění jejího manžela a jen několik měsíců po zavraždění jejího švagra Roberta Kennedyho, přinesla velkou kritiku. Kennedyová tak podle americké veřejnosti pošpinila obraz truchlící prezidentské vdovy a místo pozice ikony zaujala pozici spíše pragmatické ženy.

Manželství Onassisových však nebylo považováno za šťastné a i když se nerozvedli, byl jejich vztah pokládán za skončený dávno před Onassisovou smrtí v roce 1975.

Po smrti druhého manžela se Jacqueline Kennedyová-Onassisová stáhla do soukromí a pracovala jako knižní editorka v nakladatelství Doubleday. V lednu 1994 jí byla diagnostikována rakovina lymfatických uzlin a jen o pět měsíců později této nemoci ve svém apartmánu na Fifth Avenue na Manhattanu podlehla.

Vydáno pod