Zpravodajský web ČT24

V pražské nemocnici Bulovka kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena

V pražské Fakultní nemocnici Bulovka v pondělí kvůli záměně pacientek potratila zdravá těhotná žena, která přišla na běžnou kontrolu. Podle informací CNN Prima News byly obě ženy cizinky, které trvale žijí v Česku. Ministerstvo zdravotnictví sdělilo, že událost považuje za neomluvitelné selhání lidského faktoru. Nemocnice se rodině omluvila a je připravena poskytnout pacientce odškodnění, viníci už byli postaveni mimo službu.

Do důchodu se bude muset chodit později, shodli se u prezidenta zástupci vlády a opozice

Zástupci koalice i opozice se po čtvrteční schůzce na Hradě s prezidentem Petrem Pavlem shodli, že věk odchodu do důchodu se bude muset prodlužovat. Debata se dále povede nad způsobem výpočtu. Vládní koalice například počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let podle prodlužování délky života nebo s nižším výpočtem nových penzí. Další jednání o reformě penzí je naplánováno na pondělí 22. dubna.

Rusové zřejmě svrhli na Charkov „létající bombu“, uvádějí ukrajinské úřady a média

Rusko patrně při středečním útoku na východoukrajinský Charkov použilo nový typ řízené bomby. Uvedli to ukrajinští činitelé, podle nichž jde o zbraň na pomezí řízené letecké bomby a střely. Ruská invazní armáda na město zaútočila leteckými pumami poprvé od roku 2022, upozornil náčelník vyšetřovacího oddělení policie v Charkovské oblasti Serhij Bolvinov. Při útoku jeden člověk zemřel a dalších devatenáct utrpělo zranění včetně čtyř dětí ve věku od tří měsíců do devíti let.

Americké krávy se nakazily ptačí chřipkou. Virus pronikl i do mléka

V mléce krav v Kansasu a Texasu se našel virus vysoce nakažlivé ptačí chřipky, informovali tento týden úředníci ministerstva zemědělství Spojených států amerických (USDA) a Texaské komise pro zdraví zvířat, kteří potvrdili nález viru A H5N1 v některých vzorcích nepasterizovaného mléka.

U Václavského náměstí v Praze vzplála lepenka na střeše, tramvaje musejí jezdit odklonem

Několik jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek v Praze poblíž Václavského náměstí. Podle jejich informací vzplanula lepenka na střeše domu. Z vnitrobloku budovy stoupal hustý dým. Plameny se nešířily, hasiči je poměrně rychle dostali pod kontrolu. Zásah omezil i provoz tramvajových linek. Záchranáři odvezli do nemocnice muže, který se nadýchal zplodin hoření.
Živé vysílání (zdroj: ČT24)
On-line přenos
Krátké zprávy
16:45

Ruský vyšetřovací výbor informoval o zadržení dalšího podezřelého kvůli teroristickému útoku u Moskvy. Podílel se podle něj na financování útočníků.

16:31

Česká republika podepsala smlouvy na dodávky munice Ukrajině, napsal deník Corriere della Sera s odkazem na své zdroje v Praze. Začít prý mají v dubnu.

16:25

Českem se před velikonočními svátky šíří další vlna kybernetických podvodů, které se snaží ukrást peníze z bankovních účtů. Útočníci se vydávají za známé doručovací společnosti a rozesílají falešné SMS zprávy, varovala ČSOB.

Obrazem
Vše k tématu
Načítání...

Zemřel americký senátor Lieberman. Nebál se překračovat hranici mezi stranami

Ve věku 82 let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
před 6 h hodinami|

Kvíz: Poznáte české hrady a zámky? Stovka památek zahajuje sezonu, více představí Habsburky

Na stovce hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) začne na Zelený čtvrtek návštěvnická sezona. Letos se věnuje Habsburkům. Na návštěvníky čekají nově zpřístupněné prostory a prohlídkové trasy nejen ve spojení s tímto panovnickým rodem. Svou znalost českých hradů a zámků, kterých se novinky týkají, si můžete ověřit v kvízu na konci článku. Lidé musí v nové sezoně na části památek počítat se zvýšením vstupného.
26. 3. 2024|

Zasáhli jsme proti ruské propagandě, řekl Lipavský. Také Bžoch podpořil rozšíření sankčního systému

Vláda ve středu zařadila dvě osoby a jednu instituci na národní sankční seznam. „Dokázali jsme zasáhnout proti ruské propagandě, je to výsledek dobré práce našeho bezpečnostního aparátu a klíčové bylo i zapojení Bezpečnostní informační služby (BIS)," zhodnotil to v pořadu Události, komentáře ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Místopředseda zahraničního výboru sněmovny Jaroslav Bžoch (ANO) s tímto krokem vlády souhlasil a rovněž vyzdvihl práci BIS.
před 6 h hodinami|

Čtyřletá Julie z Ukrajiny měla popáleniny na 60 procentech těla. Život jí zachránili pražští lékaři díky umělé kůži

Nová léčba popálenin pomáhá malé dívce z Ukrajiny. Tým specialistů z Vinohradské nemocnice o ni pečuje od března 2022. Julie se teď do Česka vrátila, aby podstoupila další unikátní zákrok. Čeští lékaři ve spolupráci s ukrajinskými kolegy při péči použili moderní umělou kůži.
před 7 h hodinami|

Česká ekonomika loni klesla o 0,2 procenta, zpřesnili statistici svůj dřívější odhad

Česká ekonomika loni klesla o 0,2 procenta, informoval Český statistický úřad. Zpřesnil svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Český HDP se v něm meziročně zvýšil o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupl o 0,4 procenta. Za zlepšením odhadu HDP v závěru loňského roku stály podle analytiků vyšší výdaje vlády na spotřebu a investice. Základem hospodářského oživení, které údaje potvrzují, ale je podle nich rostoucí spotřeba domácností.
09:20Aktualizovánopřed 4 h hodinami|