Student Agency plánuje zvýšit stavy kvůli prodeji zájezdů

Brno – Společnost Student Agency plánuje do konce příštího roku přijmout v Česku až 250 lidí. Je to kvůli chystanému rozšíření činnosti o prodej pobytových zájezdů. Firma nyní zaměstnává kolem tisíce lidí, z toho osm set v Česku. Prodejce levných letenek a provozovatel autobusových linek chce opět konkurovat především cenou. Kampaň k zahájení prodeje zájezdů spustí na začátku května.

„V první fázi přijmeme padesát lidí. Příští rok pak zhruba dalších dvě stě,“ řekl majitel firmy Radim Jančura s tím, že více informací firma zveřejní v tiskové zprávě příští týden. Jančura plánuje dosáhnout v novém podnikání v příštím roce obratu kolem tří miliard korun a obsadit třetinu trhu. Konkurence a odborníci považují Jančurovy plány za nereálné.

„Musel by získat prakticky celý internetový prodej v zemi,“ řekl Hospodářským novinám mluvčí Asociace cestovních kanceláří Tomio Okamura. Například současný tuzemský lídr mezi agenturami, které přeprodávají zájezdy od cestovních kanceláří, společnost Invia, vykazuje tržby kolem 1,5 miliardy korun.

Student Agency bude zájezdy nabízet na serveru dovolena.cz

Loni Student Agency utržila zhruba čtyři miliardy, z nichž 2,5 miliardy činí prodej letenek, provoz autobusových spojů po ČR a do zahraničí pak asi miliardu korun. Zbylou půlmiliardu tvoří zajišťování jazykových kurzů a pracovních pobytů.

Student Agency chce zájezdy nabízet na webovém portálu dovolena.cz, doménu firma koupila nedávno za cenu kolem deseti milionů korun. Plánuje prodávat především zájezdy českých a německých cestovních kanceláří. V Česku už má údajně domluvené smlouvy se zhruba dvěma sty poskytovateli zájezdů, v Německu je jich přibližně stovka.