Pověstí Toyoty nyní otřásají i vadné olejové hadice

Detroit - Japonská automobilka Toyota Motor si ve Spojených státech zadělala na další kritiku. Nyní totiž musí vyměnit olejovou hadici u zhruba 933 800 vozů kvůli možnému úniku oleje, jenž by mohl poškodit motor. Nicméně mluvčí společnosti uvedl, že tato záležitost nepředstavuje bezpečnostní problém. Opatření označil za omezenou servisní akci, která podle něj není svoláním automobilů k opravě.

V nedávné době byla Toyota nucena svolat k opravě přes osm milionů automobilů několika modelových řad kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Minulý měsíc navíc oznámila, že kvůli potížím s brzdami svolá k opravě zhruba 437 000 vozů Prius a dalších hybridních modelů.

Toyota čelí v USA kritice, že se svoláváním automobilů začala příliš pozdě a že při něm postupuje příliš pomalu. Celou záležitost již prošetřují americké úřady.

Japonská automobilka je v současnosti největší automobilkou na světě. Svou vedoucí pozici si firma vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Problémy s plynovými pedály a brzdami však mají negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních vozů.