Loňským tržbám Agrofertu pomohla Olma a Agropol

Praha – Majitel skupiny Agrofert Holding podnikající v zemědělství, potravinářském a chemickém průmyslu Andrej Babiš dnes oznámil, že se nekonsolidované tržby skupiny loni propadly o 5,8 miliardy na 137,3 miliardy korun. Jde o předběžné neauditované výsledky, které zahrnují více než polovinu firem. Většina z nich je přímo řízená Agrofertem. V loňském roce se nejhůře dařilo zemědělské a chemické části skupiny.

Výsledek zahrnuje i tržby skupiny Agropol a mlékárny Olma Olomouc, které se staly součástí Agrofertu v loňském roce. Bez výsledků těchto firem by byl meziroční propad tržeb skupiny výraznější. Dosáhl by 23 miliard korun, tedy 16 procent oproti roku 2008, uvedl Babiš. Rok 2009 byl podle Babiše historicky nejhorší pro zemědělskou a chemickou část skupiny. Největší ztráty zaznamenaly společnosti Duslo Šala a Synthesia Pardubice. 

Skupina, která zaměstnává zhruba 25 tisíc lidí, chce i nadále expandovat ve střední Evropě. Konsolidované výsledky budou známé na konci května a budou zahrnovat 203 firem.

Vydáno pod