Česko bude jako první posílat plyšáky na dovolenou

Praha - Česko má jako první na světě cestovní kancelář pro plyšová zvířata. První destinací, kam mohou majitelé své chlupaté miláčky poslat a zároveň si nechat zaslat fotografie jejich cestovních aktivit, bude Praha. Následovat by ji brzy měla i další evropská města. Zakladatelé, mezi nimiž je i bývalá ministryně informatiky Dana Bérová, tvrdí, že opravdu nejde o recesi, ale o reálný podnikatelský záměr. Základní zájezd stojí zhruba 2350 korun. Dražší výlety pak zahrnují i masáže nebo aromaterapii.

Nápadem hlavní hrdinky francouzského filmu Amélie z Montmartru, která posílala po světě sádrového trpaslíka, se nyní inspirovala čtveřice zakladatelů cestovní kanceláře pro plyšáky. Zatímco Amélie chtěla svým činem donutit cestovat svého otce, současní majitelé plyšových mazlíčků chtějí svým miláčkům umožnit příjemné zážitky, a tak je pošlou prohlédnout si okolní svět.

O plyšákovi musí být v přihlášce uvedeny jeho základní zvyky a potřeby

Reportáž Barbory Peterové (zdroj: ČT24)

V přihlášce by podle organizátorů neměla chybět ani informace o tom, jestli je plyšák abstinent nebo třeba vegetarián. „Majitele by se mohlo dotknout, že plyšákům dáváme pít alkohol nebo jíst maso či jiné nevhodné potraviny,“ podotkl podnikatel Tomio Okamura.

Svého plyšového mazlíčka má po celém světě víc než jedna miliarda lidí. Japonci mají kromě zahraničních zájezdů také zájem o to, aby se jejich plyšák mohl jít podívat na fotbalový nebo hokejový zápas. Populární je i focení se známými osobnostmi.