Milionář dává do loterie vilu, chce pomoci chudým jihoamerickým podnikatelům

Vídeň - Většina lidí se snaží svůj majetek rozšiřovat, rakouský milionář Karl Rabeder se ho naopak zbavuje. Rozhodl se dát do loterie svou luxusní vilu v Alpách za 1,5 milionu eur a žít ve skromnějších podmínkách. Peníze, které získá, chce věnovat chudým lidem převážně v Jižní Americe. Všechno proto, že bohatství podle něj nepřináší štěstí.

Rakouský podnikatel Karl Rabeder zhruba před rokem a půl založil charitativní společnost, která se specializuje na poskytování malých půjček a úvěrů lidem v rozvojových zemích. Peníze by jim měli sloužit jako startované do vlastního podnikání.

Karl Rabeder, milionář, zakladatel charitativní organizace

„Ptal jsem se sám sebe, jak bych mohl těmto lidem dál ještě pomoci. Věděl jsem, že od té doby, co pracuji pro tuto organizaci, se mi změnil život. Uvědomil jsem si, že tento dům vlastně nepotřebuju.“

Milionář už nechce peníze (zdroj: ČT24)

Vilu v Tyrolsku v přepočtu asi za 39 milionů korun teď chce prostřednictvím tomboly zpěněžit. Plánuje prodat 22 tisíc herních tiketů - jeden za 99 eur - a peníze, které na prodeji losů vydělá, poputují prostřednictvím jeho organizace do Střední a Jižní Ameriky. Nebojí se ani, že by o loterii nebyl zájem.

„Dům je v nádherném prostředí. Stojí v sluncem zalitém Inn Valey. Po pěti minutách chůze se dostanete do středu hor a lesů. To je to, co jsem tu měl vždycky nejraději,“ láká do loterie majitel vily.

Rakušan se hodlá přestěhovat do bytu v Innsbrucku nebo koupit menší chatu v horách. V pomoci chudým chce pokračovat dál. V minulosti už prodal sbírku kluzáků a jedno ze svých aut - vše ve snaze mít co nejmíň luxusního zboží. To totiž, jak říká, štěstí nenosí.

  • Vila Karla Rabedera autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143268.jpg
  • Vila Karla Rabedera autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143264.jpg
  • Vila Karla Rabedera autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143269.jpg