Právnická firma roku: Domácí kanceláře to nandaly těm zahraničním

Praha - Oborová soutěž Právnická firma roku 2009 zná své vítěze. Ve třech, tedy v nejvíce kategoriích zvítězila advokátní kancelář Havel & Holásek. Do soutěže se zapojilo 65 advokátních kanceláří, což je o 20 více než loni. Výsledky soutěže dnes oznámila společnost Epravo.cz, která klání právnických firem zorganizovala.

V rámci soutěže bylo letos vyhlášeno jedenáct soutěžních kategorií, z toho deset oborových. Advokátní kancelář Havel & Holásek získala prvenství v kategoriích Telekomunikace a média a Veřejné zakázky. Zároveň je Největší právnickou firmou v ČR. Mimoto si kancelář připsala dvě nominace.

Mezi důvody takového úspěchu lze podle jednoho z majitelů kanceláře Jana Holáska uvést propracovanou strategii růstu a rozvoje firmy. „Rovněž klademe velký důraz na získávání kvalitních právníků k nám do advokátní kanceláře,“ přidal do výčtu Jan Holásek. Firma se věnuje větším projektům a obchodním případům, ale nevyhýbá se ani sporové agendě. Oblast insolvenčních a restrukturalizačních věcí se pro firmu stává taktéž stále důležitější.

Rozhovor s Janem Holáskem a Miroslavem Chocholou (zdroj: ČT24)

Letos se české firmy vyrovnaly těm mezinárodním. „Dokonce celkově sklidily více ocenění kanceláře domácí než mezinárodní, a to v poměru sedm ku čtyřem,“ podotkl předseda představenstva společnosti Epravo.cz Miroslav Chochola. Zdůvodnil to takto: „Rozhodně se jedná o lepší znalost toho lokálního prostředí, lepší vazby na tom českém trhu a myslím si, že i otázka ceny právních služeb bude hrát svou roli.“ 

Soutěžní kategorie a jejich vítězové

Právo obchodních společností včetně hospodářské soutěže

Developerské a nemovitostní projekty

Fúze a akvizice

Bankovnictví a finance

Telekomunikace a média

Pracovní právo

Veřejné zakázky

Duševní vlastnictví, informační technologie

Restrukturalizace a insolvence

Řešení sporů a arbitráže

Největší právnická firma v České republice