Zbankrotovala další cestovka, tentokrát jde o menší Cool Travel

Praha - Cestovní kancelář Cool Travel vyhlásila úpadek. Informaci dnes přinesl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura s odvoláním na informace od majitele kanceláře Vlastimila Homoly. Cool Travel patří k malým cestovním kancelářím. Nyní má podle majitele cestovky Vlastimila Homoly v zahraničí - na Maledivách a v Řecku - čtyři klienty. Podle Okamury již byli všichni informováni. O úpadku prý vědí i další tři klienti, kteří měli odletět dnes.

Cestovní kancelář Cool Travel má v současnosti prodány zájezdy dalším přibližně 18 zákazníkům. Situaci klientů bude řešit pojišťovna Generali, u které je Cool Travel pojištěna. Zájezdy pro dalších přibližně 300 klientů na letošní podzim byly dle Okamury rozpracovány, všechny měly jako cílovou destinaci Dubaj.

Cool Travel se specializovala především na exotiku

Problémy se solventnostní Cool Travel zaznamenal největší internetový prodejce zájezdů - agentura Invia.cz. Její obchodní ředitel Radek Šafařík dnes sdělil, že Invia s kanceláří ukončila spolupráci zhruba před dvěma měsíci. Podle něj měla Cool Travel problémy s placením a potíže měli i klienti na dovolené. „Nebyly třeba uhrazené hotely,“ uvedl Šafařík.

„Cool Travel vznikla před třemi lety nejprve jako incomingová cestovní agentura (příjezdy zahraničních turistů do ČR) a až od loňska začala podnikat jako cestovní kancelář s nabídkou pobytů pro české turisty,“ doplnil Okamura. V loňském roce prodala zhruba 500 zájezdů. CK Cool Travel se specializovala na zájezdy do exotiky, především do Spojených arabských emirátů (Dubaj), dále nabízela pobyty na Maledivách, v Turecku a také eurovíkendy v evropských městech.

Letos se jedná již o čtvrtou kancelář, která takto končí činnost. Největším krachem byl konec CK Tomi Tour, za níž zůstalo téměř 15 000 prodaných a neuskutečněných zájezdů. Nedařilo se ani cestovním kancelářím Balkan Travel a Retur.

Dubaj
Zdroj: ČT24