CK Balkan Travel zkrachovala, o její klienty je prý postaráno

Praha - Liberecká cestovní kancelář CK Balkan Travel zkrachovala. Na svých internetových stránkách oznámila, že na sebe v nejbližší době podá návrh zahájení insolvenčního řízení, protože vzhledem ke své aktuální finanční situaci nadále nedokáže poskytovat služby klientům. "Cestovní kancelář Balkan Travel má v současnosti v zahraničí 24 klientů na řeckém ostrově Thassos. Všichni klienti mají řádně zaplacený pobyt, jsou informováni a je o ně postaráno tak, aby se bez problémů vrátili do České republiky," ujistil viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Zhruba osmdesáti cestujícím, kteří měli do Řecka odcestovat dnes a v neděli, budou podle Okamury vráceny peníze z povinného pojištění cestovní kanceláře proti úpadku. Podle vlastního prohlášení zajistí Balkan Travel vrácení těchto prostředků v nejkratší možné době, a to z vlastních zdrojů. Ostatní klienti se mají obracet na pojišťovnu Europäische Reiseversicherung, kterou na českém trhu zastupuje společnost Etics ITP.

Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur:

„Byť je to negativní věc z celkového hlediska, tak bych chtěl pochválit majitele cestovní kanceláře Balkan Travel, protože takto my si představujeme ukončení činnosti cestovní kanceláře v tom smyslu, že klienti nejsou bezprizorní. Tato kancelář přesně dodržela etický kodex naší asociace.“

Rozhovor s Tomiem Okamurou (zdroj: ČT24)


Zástupkyně Etics ITP Libuše Taclová potvrdila, že kancelář byla řádně pojištěna a firma je připravena klienty vyplatit. V nejbližších chvílích se prý všechny potřebné informace a návod, jak postupovat, objeví na internetových stránkách společnosti.

První zkrachovalá cestovka letošního roku

CK Balkan Travel je cestovní kancelář střední velikosti, která měla za loňský rok přibližně 4000 klientů. Specializovala se především na zájezdy do Bulharska, Řecka a Maďarska.

V loňském roce padly v Česku dvě cestovní kanceláře. V polovině května 2008 ohlásila úpadek jihočeská Cestovní kancelář Prácheň, o dva týdny později ukončili turečtí majitelé činnost Cestovní kanceláře Sede, jež v ČR prodávala zájezdy pod značkou Detur.

Tomio Okamura
Zdroj: ČT24
Vydáno pod