Seznam může připadnout Nově

Praha - Počet zájemců o koupi největšího tuzemského internetového portálu Seznam.cz se údajně snížil na tři firmy, které koncem července předložily své nabídky. Vedle fondu Warburg Pincus je mezi nimi i fond napojený na majitele televize Nova - společnost CME - a další zahraniční investor. Google, o kterém se v souvislosti se Seznamem spekulovalo prý nabídku nepodal.

O Seznam se údajně zajímá fond Apax Partners, který má spolu s Ronaldem Lauderem většinu hlasovacích práv v CME. Firma informace konkrétně nekomentovala. „Zajímáme se o všechny akvizice v našem regionu, které souvisejí s televizním vysíláním nebo internetem,“ nechala se slyšet ředitelka komunikace CME Romana Tomasová.

Fond Warburg Pincus od loňského podzimu v Česku koupil konkurenční portály Centrum a Atlas. Částka, kterou dohromady zaplatil, se podle různých odhadů pohybuje od 1,5 miliardy do tří miliard korun.

Požadovaná cena za seznam.cz se má údajně pohybovat kolem 900 milionů dolarů, tedy asi 13,9 miliardy korun.

Majoritu 70 procent v Seznamu vlastní Ivo Lukačovič, který opakovaně tvrdí, že firmu neprodává. Zbytek patří fondům Tiger Holding Four a Miura International.