Ředitel Key Investments: Klienti své prostředky získají zpět

Praha - Společnost Key Investments míří k likvidaci. Největší akcionář a ředitel Key Investments Daniel Brzkovský ale popírá, že by byl majetek klientů v nenávratnu. Podle něj je zákaznický majetek oddělen a firma jedná tak, aby jim nevznikla žádná majetková újma. Brzkovský zároveň zdůraznil, že nedošlo k žádnému zpronevěření peněz a vše je v souladu se zákonem.

„Pokud městská část dala firmě 100 milionů korun, získá 100 milionů korun plus úroky,“ uvedl Brzkovský. Je však pravděpodobné, že klienti své finance uvidí jen ve formě dluhopisů. Zde ředitel Key Investments vysvětlil, že v současné chvíli je s likviditou cenných papírů problém. Zároveň vyloučil, že by jeho firma byla propojena s akciemi firem, s jejichž aktéry byla spjata, jak jej někteří podezřívali.

Server iHNed.cz v pondělí uvedl, že klienti, kterých je zhruba stovka, zřejmě nedostanou peníze, ale neprodejné dluhopisy. Firma spravuje majetek převyšující miliardu korun, z toho 685 milionů korun u společnosti mají radnice Prahy 6, 10 a 13.

Komentář Daniela Brzkovského (zdroj: ČT24)

Problémy společnosti Key Investments dál zaměstnávají i politiky. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa nenabídne rezignaci. Zastal se ho premiér Petr Nečas i šéf opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka. Na ministrově rezignaci naopak trvají pražští zastupitelé TOP 09. Nelíbí se jim, že Chalupa (ještě jako starosta Prahy 6) svěřil investiční firmě zhruba půl miliardy městských peněz.

Makléř v akci
Zdroj: ČT24/Bondtalk.com