Sázení je na vzestupu – díky internetu

Praha – Lidé utratí za kurzové sázky čím dál víc peněz a tuzemské sázkové kanceláře si mnou ruce. Tržby loni rostly jak Tipsportu, tak i Fortuně, a to nejen v České republice, ale i v okolních zemích. Za příznivé výsledky vděčí především internetovému sázení, které je ve střední Evropě na vzestupu.

Vsadit si na oblíbený tým, využít výhodný kurz a porazit sázkovou kancelář, tímto způsobem poslední doubou uvažuje stále více lidí. U Fortuny, která je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek ve střední Evropě, tak loni prosázeli 9,2 miliardy korun, to je o 384 milionů víc než o rok dříve. „Na těch výsledcích se hodně projevil rozvoj internetového sázení. Z našich trhů funguje už v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Jedinou výjimkou je Polsko, ale i tam se hovoří o změně legislativy,“ připouští marketingový ředitel Fortuny Vladan Crha.

Jen loni podali sázkaři přes internet sedmdesát procent všech sázek. Sázkové kanceláře to dobře vědí a snaží se internetové hráče udržet. „V letošním roce máme dvě priority. Tou první je rozvoj sázek přes internet, druhou prioritou je vstup na loterijní trh. Což je věc, kterou Fortuna plánuje na začátek druhého pololetí letošního roku,“ říká Crha.

Fortuna jede (zdroj: ČT24)

Loni se ale dařilo i konkurenčnímu Tipsportu. Sázkaři u něj nechali bezmála sedm miliard. Hrubé tržby kanceláře se loni zvýšily o sedm procent. „Chceme rozšířit nabídku sázek o další sporty, další herní příležitosti a takzvané live sázky, tedy sázky v průběhu zápasu,“ nastínil mluvčí společnosti Lubomír Ježek směr, jakým se chce Tipsport v letošním roce ubírat.

Vlastník Fortuny – investiční společnost Penta – nabídla finanční pomoc Sazce, která se ocitla ve finančních problémech a čelí insolvenčnímu řízení. Tržby Sazky ze sázkové a loterijní činnosti se jako jediné velké tuzemské sazkové kanceláři meziročně snížily. Loňských 7,3 miliardy je meziročně o 13 procent horší výsledek.

Výsledky sázkových kanceláří
Zdroj: ČT24
Vydáno pod