Policie prosí o pomoc při pátrání po dvou mentálně zaostalých bratrech

Praha - Pražští kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrají po dvou pohřešovaných mentálně zaostalých bratrech. Oba muži odešli z místa svého bydliště v Božetické ulici v Praze 4 ve čtvrtek 5. srpna kolem 10. hodiny s tím, že odjíždí na vandr. Při odjezdu uvedli, že se vrátí 16. srpna. To však neudělali a do současné doby o sobě nepodali žádnou zprávu. Cíl jejich cesty není přesně znám. Pravděpodobně měli namířeno na Benecko, Ústecký kraj, Jičínsko, Frýdštejn u Malé skály, Potštejn u Vamberku. V těchto místech chtěli navštěvovat hrady a další různé památky. S ohledem na stav obou bratrů vzniká důvodná obava, že by se mohli při svých cestách ztratit nebo se stát obětí trestného činu. Veškeré informace volejte na linku 158.

Informace k pohřešovaným:

Jaroslav BULDRA, nar. 27. 10. 1982

Popis: zdánlivé stáří 28 let, výška 170 cm, hodně hubené postavy, hnědé krátké vlnité vlasy, oči modré, pomalá chůze, vyčnívající žluté zuby, hodně protáhlý obličej, nesrozumitelně mluví. Při mluvení kýve hlavou a neustále mrká očima.

U sebe: batoh modré barvy     

Zvláštní znamení: zaostalý, vlastní průkazku invalidy

Popis oblečení: přesně nezjištěno, naposledy na sobě měl světle šedivou bundu na zip, černé rifle, sešmatlané sportovní boty zn. Nike, deštník červené barvy.

Václav BULDRA, nar. 11. 6. 1975

Popis: zdánlivé stáří 40 let, výška 160 cm, střední postavy, černé dlouhé rovné vlasy se špatnou ofinou do čela, oči hnědé a malé, spadlá víčka, prošedivělé rezavé vousy, normální chůze, špatné drobné zuby s předkusem i nadkusem, mluví hlubokým hlasem se špatnou výslovností sykavek. 

U sebe: batoh a dvě velké igelitové tašky. OP a doklady svého bratra. Hotovost 3 000 Kč.  

Popis oblečení: přesně nezjištěno, naposledy na sobě měl šedivý svetr, modré rifle, šedivé boty s černými pásky.