Žena ukradla kasičku s penězi pro oběti povodní

Liberec – Mladá žena ukradla na benzinové pumpě v Zákupech na Českolipsku kasičku s penězi určenými pro oběti povodní. Zlodějka přišla na čerpací stanici a půjčila si klíč od toalet. Když ho vracela, využila nepozornosti obsluhy a kasičku s penězi odnesla, bylo v ní 4500 korun. Pak nastoupila do černého vozidla a odjela směrem na Českou Lípu. Policie po ženě pátrá a o pomoc prosí i veřejnost.

Žena měla delší černé vlasy spletené do copu a na sobě bílé oblečení a červenou baseballovou čepici. „Byla štíhlé postavy a vysoká 170 až 175 centimetrů,“ popsal ženu krajský policejní ředitel Milan Franko. Pokud by měl někdo k hledané ženě nějaké informace, může je sdělit kterémukoli oddělení policie nebo na linku 158. 

V Libereckém kraji to nejsou první krádeže, které policisté po záplavách zaznamenali. Ve vazbě skončili tři cizinci, které dopadla policie v úterý nad ránem v Raspenavě, když navrtávali nádrže automobilů a kradli benzin. Rovněž se pokusili vykrást jeden dům, policii na jejich přítomnost upozornili sousedé. Za krádež jim hrozí až osm let vězení, protože se jí měli dopustit v době živelné pohromy, a to jsou tresty mnohem přísnější. Dalších pět lidí, které policie chytila při krádežích v pondělí a v úterý v Chrastavě, je vyšetřováno na svobodě.   

Na Liberecku také dnes pokračovalo pátrání po zmizelém sedmatřicetiletém podnikateli z Liberce. Muže připravila velká voda o jeho živnost v Nové Vsi u Chrastavy a od soboty ho rodina pohřešuje. Policie nasadila do pátrání psy i vrtulník s termovizí, zatím však nebylo úspěšné.