Luxusní svatba: Bárta a Klasnová si řekli své Ano

Praha – Čelní představitelé Věcí veřejných Vít Bárta a Kateřina Klasnová se odpoledne na luxusním zámečku Chateau Mcely vzali, obřadu se zúčastnil i předseda strany Radek John. Nevěsta si ponechala své dívčí příjmení Klasnová. Oba politici před volbami nijak neskrývali, že jsou partnery, svatbu ale zřejmě tajili do poslední chvíle. O sňatku prý nevěděli ani jejich kolegové ze sněmovny. Obřadu a následné slavnosti se zúčastnila asi stovka lidí.

Bárta i Klasnová jsou ve vysoké politice nováčci. Jejich strana vstoupila do sněmovny teprve po letošních nedávných volbách a nyní se stává koaličním článkem očekávané vlády s ODS a TOP 09. Úspěch tak v poslední době slaví Klasnová s Bártou jak ve veřejném, tak po dnešním sňatku i v soukromém životě. „Naším záměrem nebylo svatbu medializovat, proto jsme o ní dopředu neinformovali,“ uvedli novomanželé v tiskovém prohlášení.

Chateau Mcely je pětihvězdičkový hotel ležící uprostřed parku. Hotel uvádí, že je romantickým místem pro zásnuby, líbánky a nezapomenutelné svatební oslavy. Původně venkovská usedlost šlechtického rodu Thurn-Taxisů je kompletně renovovaný objekt ležící asi hodinu cesty autem od Prahy. Zámek se nachází uprostřed legendárního Svatojiřského lesa na Viničním vrchu nad malou vesničkou Mcely a v sousedství přírodního parku Jabkenice.