První jarní den se zahalí do sněhu a deště, na horách napadne sníh

Praha - V nejbližších dnech čeká Českou republiku spíše proměnlivé aprílové počasí. Po celém území se budou vyskytovat přeháňky, které i v nejnižších polohách zůstanou sněhové. V pátek by mohlo na horách napadnout až 15 centimetrů nového sněhu. Chladný bude podle předpovědí i víkend po Velikonocích. Nejhezčí počasí bude v neděli a na Velikonoční pondělí.

Nejhorším dnem bude pravděpodobně Velký pátek, na který letos připadá první jarní den. Už v noci ze čtvrtka dorazí od severozápadu zatažené počasí se sněžením. V nižších polohách pod 600 metrů nad mořem budou srážky přecházet v déšť, který může ojediněle i namrzat. Páteční počasí navíc doprovodí vítr, který bude v nárazech dosahovat síly vichřice. 
 
„Situace na horách se zlepšuje a bude se zlepšovat,“ uvedl meteorolog Michal Žák. Nejvíce čerstvého sněhu by mělo napadnout v Krkonoších a ve vyšších horských polohách. Teploty se budou pohybovat kolem nuly.
 
O víkendu se počasí uklidní, bude oblačno, ojediněle přeháňky. Velikonoční pondělí bude polojasné, ale teploty zůstanou nízké, kolem 5 °C. V noci mohou klesnout slabě pod nulu.