Šéf Sazky Hušák zřejmě užívá obecní byt s regulovaným nájmem

Praha - Generální ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák pravděpodobně užívá obecní byt s regulovaným nájmem v pražském Břevnově, kde má hlášený trvalý pobyt. Informaci přinesly Lidové noviny. Podle deníku tak čelí podezření, že porušil podmínky nájemní smlouvy s městskou částí Praha 6. Hušák má vilu v Černošicích a vlastní i dům na španělském ostrově Menorka. Ředitel Sazky tvrdí, že se ničeho nezákonného nedopouští, rozpoutání afér kolem jeho osoby vidí jako účelové.

„Platí, že pokud někdo vlastní jiný byt či nemovitost k bydlení, je to důvod k výpovědi,“ uvedl advokát Stanislav Křeček, který se dlouhodobě specializuje na problematiku nájemního bydlení. A právě takový verdikt nyní Hušákovi hrozí. Na poměry, za nichž byt užívá, si totiž posvítil odbor správy obecního majetku. „Dostali jsme na sklonku roku anonymní udání, na jehož základě prověřujeme, zda na zmíněné adrese nedošlo k porušení nájemního vztahu,“ potvrdil mlučí Prahy 6 Martin Šalek.

Aleš Hušák:

„Mohu vás ujistit, že nedělám nic, co by bylo v rozporu se zákonem. Byt užíváme více než 20 let v souladu s nájemní smlouvou.“

Hušák se brání, že se ničím neprovinil. Byt podle svých slov užívá v souladu s nájemní smlouvou. Jenže zásady nakládání s byty, jak je přijala Rada městské části Praha 6, svědčí o opaku. V pasáži věnované pronájmu takzvaných malometrážních bytů o ploše do 85 metrů čtverečních je zmíněno i to, že žadatel nevlastní žádný nemovitý majetek určený k bydlení. Podle Křečka se ale Hušák svým jednání nedopouští ničeho protiprávního: „Nikdo není povinen na sebe takové věci hlásit. Pouze mu hrozí, že dostane výpověď, když se tím začne zabývat vlastník.“

V bytě možná bydlí Hušákova dcera

Podle nájemníků se Hušák v bytě už delší dobu nezdržuje. „Zvonek tady samozřejmě má, ale v bytě je nějaká mladá žába. Mohla by to být jeho dcera, já ji ale pamatuji jen jako malou,“ uvedl důchodce František, který v domě bydlí už více než 20 let.

Hušák se domnívá, že za rozpoutanými aférami stojí rivalové z trhu s hazardem: „Jde o získání českého hazardního trhu, na kterém překážíme některým zahraničním skupinám,“ uvedl už v lednu v Otázkách Václava Moravce. Podle časopisu Týden má roční plat 15 milionů korun a dalších až 15 milionů dostává na odměnách. Jeho finanční poměry se začaly přetřásat v poslední době, kdy se ukázalo, že si rozsáhlou luxusní usedlost na španělském ostrově Menorka pořídil za desítky milionů korun. Sazka, jejímž posláním je financovat český sport, se přitom potýká s obrovskými dluhy a vyplácí sportovcům každým rokem menší a menší sumu.

Vlajka loterijní společnosti Sazka
Zdroj: ČT24
Vydáno pod