Případ chlapce zraněného kusem ledu vyšetřuje policie

Mladá Vožice - V Mladé Vožici začal tým kriminalistů vyšetřovat případ, kdy žáka druhé třídy vážně zranil led spadlý ze střechy školy. Vyšetřování probíhá jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policie ale zatím nikoho neobvinila. Kriminalisté přiznávají, že se s ničím podobným v posledním desetiletí nesetkali. Chlapec leží od úterý v pražské Thomayerově nemocnici a jeho stav je už stabilizovaný. Rodičům chlapce radnice nabídla pomoc, další opatření nepřipravuje.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ prohlásil Miroslav Doubek, mluvčí Policie ČR v Táboře. Podle ředitele školy Stanislava Balíka provoz školy běží normálně.

Devítiletého hocha zasáhl do hlavy několikakilogramový úlomek ledu, který se utrhl z okapu a spadl. Způsobil mu těžká zranění. Vrtulník ho přepravil do pražské nemocnice, jeho stav se teď mírně zlepšil. „Jeho stav již umožnil lékařům uvažovat o operaci obličejových zranění,“ řekla Martina Štanclová, mluvčí Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Starosta obce tvrdí, že za nehodu není nikdo zodpovědný

Policisté zkoumají příčinu a míru zavinění. Kdo pochybil, neřekli. Školou tragédie otřásla. Podle ředitele chlapci na ploše neměli co dělat. Výuka skončila a navíc jim v cestě pod okap bránily dřevěné latě. „Nás ta událost strašně zdrtila,“ konstatoval Balík. Podle starosty Jaroslava Větrovského se vyjádřil, že nelze posuzovat ničí zodpovědnost za neštěstí. „Byl to díl obrovské náhody a neštěstí,“ tvrdí starosta.

Padající sníh
Zdroj: ČT24