Sníh dál ohrožuje chodce, na výstavišti v Brně se propadla střecha

Brno - Tající sníh padající ze střech dál ohrožuje chodce po celé republice. Na kontě má i poškozená auta zaparkovaná před domy. Jen za dnešek už hasiči zasahovali na víc než třech stech místech. Na brněnském výstavišti se zřejmě kvůli sněhu propadla polovina střechy bývalého pavilonu R, který v posledních letech slouží jako skladiště. V době pádu střechy v objektu naštěstí nikdo nebyl. Při úklidu sněhu spadl také dnes v Praze-Libni ze střechy šedesátiletý muž. Sanitka ho s vážným zraněním hlavy převezla do vinohradské nemocnice. Města i jednotlivci už také sčítají škody. Jen za posledních 36 hodin se počet pojistných událostí zdvojnásobil, nejvíc je jich hlášeno v Praze a ve středních Čechách.

Bývalý pavilon R se nachází na opačném konci areálu než je hlavní vstup do výstaviště. Pro výstavní účely se nepoužívá více než pět let. Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky. Podle mluvčího Veletrhů Brno Davida Pokorného nyní firma a hasiči příčiny pádu zkoumají. Zda se střecha zřítila pod tlakem sněhu či z jiných důvodů, zatím podle nich nelze říct. Během hodiny ale na střeše vedlejší budovy začali zaměstnanci sníh raději odhazovat. Nyní už je na střechách všech budov na výstavišti odklizený. „Žádné nebezpečí nehrozí,“ dodal Pokorný.  

Chlapci, které zranil led, zůstávají v umělém spánku

Muž spadl v Praze při úklidu sněhu ze střechy z výšky asi tří metrů. Neštěstí se podle záchranné služby stalo před polednem v ulici Za Vodárnou. Jaké poranění muž utrpěl, nechce nemocnice zveřejnit, protože si to nepřeje jeho rodina.

V umělém spánku zůstávají dva chlapci, roční a devítiletý, které v úterý vážně zranil padající led. Oba leží na jednotce intenzivní péče kliniky dětské chirurgie a traumatologie Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči. Mluvčí nemocnice Martina Štanclová dnes řekla, že stav žádného z malých pacientů se od úterního přijetí nezměnil. Operaci zatím nepodstoupili.