Nguyen Mai Anh se stala první vicemiss Vietnam v EU

Praha – V Česku se letos uskutečnil první ročník soutěže Miss Vietnam ČR. Zvítězila v něm osmnáctiletá studentka gymnázia z Prahy Nguyen Mai Anh. Kromě celkového vítězství získala i titul Miss sympatie. Dívka se zúčastnila i velkého evropského finále, které se uskutečnilo v sobotu v bavorském městečku Maisach – Gernlinden v Německu. V Miss Vietnam Evropské unie 2009 získala titul první vicemiss. V současné době se Nguyen Mai Anh soustředí hlavně na školu a maturitní zkoušku, která ji letos čeká.

V Německu měla pětatřicet konkurentek z celé Evropské unie. Na pódiu dívky předvedly promenádu v tradičním vietnamském oděvu, ve večerních šatech a v plavkách. Koncepce vietnamské a české miss se tak příliš neliší. Nechyběly ani otázky porotců, na kterých dívky prokázaly svůj vtip a inteligenci.

Nguyen Mai Anh váží 53 kilogramů a měří 173 centimetrů. Patří tak k nejvyšším kandidátkám soutěže. „Vysoká postava je pro volbu miss výhoda, protože na pódiu jsou vysoké dívky více vidět,“ vyjádřila se Nguyen Mai Anh.

Rozhovor s Nguyen Mai Anh (zdroj: ČT24)

Vietnamské dívky se Miss České republiky neúčastní. „Problémem je, že k soutěži je třeba české občanství, to já nemám. Každý také očekává v této soutěži typické české dívky, a ne Asiatky,“ podotkla Nguyen Mai Anh. Vítězka tvrdí, že je jí čeština bližší než její mateřština. V České republice se narodila, a tak se jí zdá dorozumívání v češtině přirozenější.