Na psychiatrické klinice v Praze zabil jeden pacient druhého

Praha - Pacient psychiatrické kliniky v Praze na Karlově dnes ráno zabil jiného pacienta. Údajného vraha prý na kliniku Všeobecné fakultní nemocnice přivezli policisté, agresivní muž údajně doma ohrožoval rodinu. Útočníka nyní hlídá policie v jednom ze zdravotnických zařízení v Praze 8, kvůli zdravotnímu stavu ho zatím nemohla vyslechnout. Celou událost prošetřují kriminalisté krajského ředitelství pro podezření z trestného činu vraždy.

Podle pražského policejního mluvčího Tomáše Hulana přijala linka 158 oznámení o incidentu v 02:44: „Účastníky tohoto incidentu byli šestatřicetiletý muž a třiačtyřicetiletý muž.“ Starší z dvojice utrpěl zranění neslučitelná se životem, mladší byl policejní hlídkou zadržen a dopraven do nemocnice.

Pacientka nemocnice ve Dvoře Králové se zabila skokem z okna

Telefonát Tomáše Hulana (zdroj: ČT24)

Sebevraždu skokem z okna spáchala v pátek v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku pětapadesátiletá pacientka. Vyskočila z okna ve druhém patře. Žena po dopadu na asfaltovou cestu na místě zemřela. Motiv a okolnosti ženina činu policie vyšetřuje. Žádné obvinění v případu nepadlo.