Šest let za škrcení družky kabelem od žehličky

Praha - Za škrcení družky kabelem od žehličky půjde Petr Sígl definitivně na šest let do vězení. Rozhodl tak dnes pražský vrchní soud, podle kterého se muž provinil pokusem ublížení na zdraví. Liberecká pobočka Krajského soudu v Ústí nad Labem původně Sígla poslala do vězení na 11 let za pokus o vraždu. Obžalovaný se odvolal a Vrchní soud v Praze mu uložil sedmiletý trest za těžké ublížení na zdraví. Nejvyšší soud ale případ počátkem prosince vrátil k novému projednání - podle jeho stanoviska totiž Sígl ženě nezpůsobil těžkou újmu.

Sígl svou družku napadl loni v dubnu, když se nad ránem vrátila domů z práce a začala se s ním hádat kvůli tomu, že její byt znečistil výkaly a zvratky. Se slovy „dnes tě zabiju, bude to asi nožem“ a „budeš trpět“ ji podle spisu strhl na zem, kopal do ní a bil ji. Zlomil jí zub, další se jí pokoušel sám vytrhnout. Na krku a u očí jí držel nůž, několikrát ji udeřil žehličkou a kabelem od přístroje ji škrtil. Chtěl ji prý také popálit elektrickým proudem, a tak vyšrouboval žárovku z lampičky a strkal ženě prsty do objímky. Nakonec si sbalil věci a z bytu odešel. 

Napadená družka byla po útoku téměř dva měsíce v pracovní neschopnosti, mimo jiné měla otřes mozku. Sígl u soudů tvrdil, že dal ženě „jenom pár facek“. Zbytek si prý vymyslela, aby se mu pomstila. Soudy jako přitěžující okolnost hodnotily to, že svého činu nelitoval. Navíc byl v podmínce za podobný skutek vůči jiné své družce.

Vydáno pod