Milé, přátelské setkání Klaus-Fischer

Špindlerův Mlýn – V rámci své zimní dovolené v Krkonoších se ve Špindlerově Mlýně sešli prezident Václav Klaus a premiér Jan Fischer. Setkání mělo čistě společenský charakter. Oba politici si soukromě popovídali o zážitcích z pobytu v Krkonoších, dále pak zejména o vánočních svátcích a rodinných tradicích. Žádné klíčové problémy tuzemské ani zahraniční politiky politici spolu dnes neřešili, k těm se vrátí až na prvním novoročním obědě, který se uskuteční 4. ledna v Lánech.

Klaus:„My jsme se sešli proto, abychom předvedli, že politici se nemusejí jen hádat, že mají docela chuť si spolu v klidu takhle popovídat i s manželkami, což bylo základním smyslem našeho setkání. My jsme neřešili žádné světové otázky ani žádné otázky týkající se České republiky.“

Fischer: „Já myslím, že to je i signál, že by se politici při takových příležitostech měli scházet a na taková setkání by si měli najít čas, aby to nebylo jen o tom napětí.“

Fischerovi ještě dnes odjíždějí do Prahy. Prezidentova rodina stráví zbytek roku ve Špindlerově Mlýně, do Prahy pojede až brzy ráno na Nový rok.

Špindlerův Mlýn patří tradičně k místům, kde politici tráví své zimní dovolené. Letos lze na svazích tohoto rekreačního střediska potkat ministryni školství Miroslavu Kopicovou, českého eurokomisaře Štefana Füleho nebo bývalého náčelníka generálního štábu Jiřího Šedivého.