Soukromá škola Bankovní institut musí zavřít nekvalitní pobočky

Praha - Soukromá vysoká škola Bankovní institut postupně ukončí činnost deseti svých poboček v Česku a na Slovensku. Pobočky prověřovala akreditační komise, která zjistila, že výuka zde není kvalitní. Škole proto hrozilo, že přijde o akreditaci. Vyhne se tomu ale zavřením nejslabších poboček v Česku i na Slovensku. Komise se chystá prověřit pobočky všech vysokých škol, jejich úroveň je prý totiž často nižší než výuka v centrále školy.

Podle prorektora školy Josefa Bendy se ukončení nedotkne žádných studentů, protože studenti rušených poboček budou moci školu bez problémů dokončit. O to víc se prý bude škola soustředit na kvalitu ve zbývajících pěti pobočkách, které institut v Česku provozuje. Komise podle své šéfky Vladimíry Dvořákové hodnotila kvalitu poboček a doporučila v mnohých případech ty pobočky uzavřít. „A pokud tedy neudělají tenhleten samotný útlumový program, prostě my bychom jim museli sáhnout na jejich akreditaci obecnou,“ upozornila Dvořáková.

Škola tedy uzavřela pobočku v Plzni, pracoviště v Blatné, Sušici, Jihlavě, Karviné a Vyškově už nenabírají nové studenty. Podle Dvořákové začali Bankovní institut prověřovat na jaře tohoto roku, protože měl vysoký počet detašovaných pracovišť. Na pobočkách prý studenti neměli přístup k elektronickým databázím, pracoviště prý nebyla dobře zajištěna ani po
personální stránce. Na Slovensku budou „utlumeny“ čtyři pobočky, škola tu provozuje ještě další čtyři. Prověrky proto komise chystá i na pobočkách dalších vysokých škol. Další na řadě je prý Evropský polytechnický institut v Kunovicích.

Vydáno pod