Sunny Days má opět problémy se zpožděním letů

Praha - Klienti cestovní kanceláře Sunny Days dnes mají opět potíže s návratem z dovolené. Letadlo z tuniského ostrova Džerba mělo původně odletět odpoledne, spoj ale byl prozatím odložen na čtvrtou hodinu ráno. Podobně uvízli také klienti na brněnském letišti, kteří mají pobyt na ostrově teprve před sebou. Společnost měla nejprve využít služeb ČSA, aerolinky ale údajně o žádné objednávce nevěděly. Klienti nakonec mají letět se společností SkyEurope. Problém s dodržením termínů dovolených měli přitom klienti Sunny Days už o víkendu. Lidé od soboty do pondělka čekali na let do Tuniska. Proč došlo ke zdržení odletů Sunny Days zatím neinformovala.

Letadlo mělo z ostrova odletět ve 14:00, ale let byl prozatím odložen na 04:00 ráno ve středu. Podle vyjádření klientů jim Sunny Days prodloužila ubytování v hotelu a pravidelně je informuje. Odložen je také dnešní let z Brna, který měl údajně odstartovat ve 20:00. V tomto případě cestovní kancelář klienty o odkladu informovala předem. Na letišti je už i delegátka Sunny Days, která klientům předává palubní lístky. Z Brna má odletět 50 lidí do Tunisu a 45 přímo na Džerbu.

„Jde o cestující cestovní společnosti Sunny Days, kteří se na letišti prokázali letenkou na ostrov Džerba. V letovém řádu ale žádný podobný let nebyl naplánován, šlo zřejmě o nedorozumění či informační šum mezi Sunny Days a leteckými společnostmi. Cestující odletí náhradním letem nebo spojem společnosti SkyEurope, který v Brně přistane ve 23:30 a do Tunisu a Džerby odletí ve 23:55,“ uvedl ředitel letiště v Brně Tuřanech Tomáš Plaček.

Živý vstup Anety Hronové (zdroj: ČT24)

Zástupci Sunny Days jakékoliv potíže popírají

Cestovní kancelář údajně už dva roky dluží asi 300 tisíc eur (asi 7,5 milionu korun) tuniské letecké společnosti Nouvelair. Jde o dluh z roku 2008, který prý CK nechce uhradit. Zástupci Sunny Days ale jakékoliv potíže popírají a tvrdí, že je všechno v naprostém pořádku. Informace o dluhu připisují konkurenčnímu boji.

Sunny Days
Zdroj: ČT24