Na srazu italských aut v Poděbradech se sešlo přes 100 veteránů

Poděbrady - Do Poděbrad přijela soutěžit více než stovka italských aut, převážně se jednalo o vozy značky Fiat. Setkání na lázeňské kolonádě se mohla zúčastnit vozidla vyrobená maximálně do roku 1979. Přihlášené účastníky čekala i soutěž dobových převleků či šedesátikilometrová orientační jízda po okolí města.

Lázeňská kolonáda v Poděbradech se na chvíli proměnila v Itálii, nouze nebyla ani o mafiány se samopaly. Po jejich boku stáli ti, o které tu šlo nejvíc - nablýskaní italští veteráni. Po spanilé jízdě v kostýmech, ať už dobových nebo humorných, přišla řada na orientační jízdu po okolí Poděbrad.

„Během této orientační jízdy, která se pohybuje tak zhruba kolem 50 km, se plní různé dovednostní a vědomostní úkoly nejenom z automobilové tematiky,“ vysvětluje předseda klubu Fiat Car Classic Karel Kříž. Jubilejní 10. ročník pořadatelé z klubu zpestřili ještě tombolou, většina účastníků ale jezdí jen tak pro radost a aby předvedla své miláčky.

Klub Fiat Car Classic navíc všem zájemcům nabízí testaci na historickou původnost auta. Té se můžou, nejen vlastníci Fiatů, zúčastnit v neděli. Italské veterány v Poděbradech a okolí můžou lidé vidět zase příští rok zhruba v polovině dubna.