V Říčanech našli zastřeleného elitního detektiva ÚOOZ

Říčany - V Říčanech u Prahy se včera večer střílelo. Středočeští policisté vyšetřují vraždu a sebevraždu. Podle prvotní verze je obětí střelby 42letý detektiv z elitního policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Jeho 34letý vrah pak namířil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Podle neověřených informací mohl být vrahem detektivův informátor. Zastřelený detektiv se věnoval obchodu se zbraněmi. Na případ upozornil server Novinky.cz.

Mrtvá těla byla nalezena na dvoře rodinného domku v Říčanech. Jestli byl detektiv na místě kvůli své práci, zatím není jasné. Podle záchranářů už nebylo možno oběma mužům pomoci, jednalo se o smrtelná zranění. „Záchranáři po příjezdu na místo konstatovali smrt dvou dospělých osob, které podlehly střelným zraněním,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

ÚOOZ zatím o případu mluvit nechce. „Vzhledem k počátečnímu stavu vyšetřování není možné s určitostí říci v tuto chvíli, co se přesně odehrálo. Podle mých informací byl náš detektiv na místě činu v rámci plnění svých služebních povinností a žádnou ze svých povinností nezanedbal,“ sdělil mluvčí ÚOZZ Pavel Hanták.

Na místo vyjela i policejní inspekce, případem se ale nakonec nebude zabývat. Vyšetřováním se ujali policisté ze Středočeského kraje.