Kladenští školáci zažili hrůzu ve školních lavicích

Kladno - Jeden ze studentů kladenské Soukromé střední odborné školy s dopravním zaměřením přišel v pátek do školy ozbrojený vzduchovou pistolí a loveckým nožem. Stalo se tak jen dva dny poté, co v západoněmeckém Winnendenu a jeho okolí postřílel mladík 15 lidí. V kladenské škole se nikomu nic nestalo, student ani nikoho přímo neohrožoval a vzduchovka nebyla nabitá. Do školy ale kvůli případu přijeli strážníci. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

Deník s odvoláním na pedagogy píše, že student byl dlouhodobě problémový a mimo jiné měl špatnou docházku. Za páteční čin byl ze školy podmínečně vyloučen. Kromě toho bude mít student sníženou známku z chování a do péče si ho vzali školní výchovní poradci. Jeho rodiče na nález zbraní u jejich potomka údajně reagovali pokrčením ramen.

Spolužáci upozornili učitele na ozbrojeného kamaráda 

Vedení školy se k události nechtělo vyjádřit. „Nebudeme o tom s vámi mluvit, nechci, aby se o naší škole psalo,“ reagovala ředitelka školy Romana Hübnerová. Učitelé na studentovu výzbroj přišli tehdy, když zjišťovali, kdo prořezal jednu ze sedaček ve škole. Učitelům o chlapcově noži a vzduchovce řekli sami spolužáci. Jedna z učitelek prý řekla, že do školy přijela i policie. „Chtěli jsme děti hlavně polekat,“ uvedla.

„V případě, že žák či student přijde do školy ozbrojený i vzduchovou pistolí, jedná se o přestupek,“ řekla prý listu mluvčí policie v Kladně Jana Dětská.