Organizátoři zrušili sobotní koncert extremistických kapel

Plzeň - Koncert extremistických kapel, který se měl v sobotu uskutečnit v okolí Plzně, jeho organizátoři zrušili. Důvod odvolání hudební produkce neuvedli. Sejdou se tak pouze v sobotu 14. března na protižidovském shromáždění zvaném Protest proti sionismu v centru Plzně. Informaci oznámil svolavatel shromáždění Tomáš Babka. Obě akce se měly uskutečnit poté, co soud zrušil rozhodnutí o zákazu shromáždění, které vydal v polovině února třetí městský obvod.

„Rušíme to, koncert se teď v sobotu konat nebude,“ potvrdil Babka. Organizátoři chtějí hudební produkci přeložit pravděpodobně na jiné datum, termín předem zveřejňovat nebudou. Na hudební akci ale stále ještě zvou některé weby sympatizující s radikální pravicí. Vystoupit na ní měla například česká skupina Attack známá mezi odborníky svým neonacistickým zaměřením, dále skupiny Right Way, Nomisterion a další. Pravděpodobným místem koncertu byla obec Chrást u Plzně.


„Příští sobotu se pochod uskuteční podle plánu,“ upozornil Babka. Účastníci protestu se mají sejít ve 13:00 u obchodního centra Plaza. Původně se měl protest konat 21. února, úřad centrálního městského obvodu ho ale zakázal. Krajský soud v Plzni ovšem zákaz pro nepřezkoumatelnost později zrušil, mimo jiné proto, že úředníci nedostatečně odůvodnili své rozhodnutí. Svolavatel pochodu tak dostal možnost akci uskutečnit.

Vydáno pod