Dělnická strana cílí na mladé - založila Dělnickou mládež

Praha - Ministerstvo vnitra v úterý zaregistrovalo nové občanské sdružení Dělnická mládež, mládežnickou odnož ultrapravicové Dělnické strany. Sdružení je prý určeno lidem od 15 do 35 let. "Hnutí mladých lidí má za cíl sdružovat mladé občany České republiky na základě jejich souznění s idejemi sociálními a národními a respektování zásad života ve svobodné společnosti," uvedli extremisté. Sdružení bude podle nich organizovat společenské, kulturní a sportovní aktivity.

„Kulturní revoluce probíhá už nyní v srdcích mladých aktivistů, kteří na rozdíl od starší generace nejsou zatíženi materialismem a duševním otroctvím, způsobeným mocí kapitálu a korporací napříč celou společností. Nenávisti k současnému systému je schopen člověk pouze nezkažený a nepoznamenaný závislostí. Tato nenávist je přirozenou obranou proti systému lží a materiálního vysávání lidí, doprovázeného permanentním otupováním a likvidací základních lidských práv a svobod," uvádí Dělnická mládež na svých stránkách.

Včera rozhodl Nejvyšší správní soud o dalších osudu Dělnické strany. Podnět k návrhu, který byl založen na tom, že strana porušuje zákony a je blízká ultranacionalistickým uskupením, dalo ministerstvo vnitra. Soud návrh zamítl, protože podle něj neobsahoval dostatek přesvědčivých důkazů - například se neprokázalo napojení strany na Národní odpor ani to, že by se strana snažila násilně změnit politický systém v České republice.

Politická opozice vládní návrh označila za nekvalitní, odpovědnost podle ní nese ministr vnitra Ivan Langer (ODS). Ten však trvá na tom, že ministerstvo nic nepodcenilo. Zástupci resortu vnitra několikrát zopakovali, že verdikt pro ně bude do budoucna vodítkem, jak návrh v podobných případech připravit. Vláda však zatím neuvedla, zda bude znovu iniciovat rozpuštění DS.