Paroubek: Na Drymlově místě bych složil funkci náměstka hejtmana

Praha - Pokud by se předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek ocitl na místě senátora ČSSD Vladimíra Drymla, pak by složil funkci náměstka královéhradeckého hejtmana. Řekl to dnes v pořadu Otázky Václava Moravce. Dryml se podle středeční Mladé fronty Dnes pokoušel sehnat kompromitující informace na svou stranickou kolegyni a poslankyni Hanu Orgoníkovou. Premiér Mirek Topolánek (ODS) ČT řekl, že Dryml by měl rovnou složit senátorský mandát.

„Myslím si, že pokud bych byl na jeho (Drymlově) místě, tak já bych z funkce prvního vicehejtmana Královéhradeckého kraje odešel,“ řekl šéf ČSSD. Paroubek už ve středu prohlásil, že by se Dryml měl za své jednání omluvit. Nyní je Paroubek v zahraničí, ale jakmile se vrátí, chce věc řešit osobně. Podle něj šlo ze strany MfD o řízenou politickou provokaci.

Zároveň obvinil Topolánka z toho, že se snaží celou kauzu „trapně zneužít“, aby zastřel údajnou slabost českého předsednictví v Radě EU. Topolánek přirovnal Drymlovu kauzu k případu bývalého poslance ODS Jana Moravy, který podle MfD a TV Nova také sháněl kompromitující informace na své poslanecké kolegy. „Já si myslím, že Dryml není o nic lepší než Morava a má opustit senátorský mandát,“ řekl premiér.

Reportáž Markéty Hýlové (zdroj: ČT24)

Dryml ve středu pro ČT24 řekl, že jeho právníci pracují na trestním oznámení na Mf Dnes. Napadne prý tvrzení listu, že si najal detektivní agenturu a o informace žádal. Tvrdí, že byl osloven a informace mu byly nabídnuty.