V Plzni se propadl led pod šesti lidmi, někteří jsou v nemocnici

Plzeň - Na Velkém boleveckém rybníku v Plzni se dnes po 13:30 propadl led pod čtyřmi lidmi. Na místě zasahovali záchranáři, kteří ošetřili a do nemocnice převezli dvě osoby, otce s patnáctiletým synem. Oba jsou podchlazeni. O chvíli později záchranáři na místo vyjížděli znovu, 50 metrů od břehu zachraňovali další dva tonoucí.

„Údajně někde proběhlo, že Bolevák je bezpečný, tak tam lidé začali chodit. Led je ale slabý a hrozí propadnutí,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

Podle ní se v prvním případě led propadl pod skupinou čtyř lidí, dvě ženy se na břeh dostaly samy, dalším dvěma osobám pomohli kolemjdoucí mladíci. „Tři mladí muži, kteří byli svědky události, neváhali a vrhli se pro dva topící se muže uprostřed rybníka a vytáhli je na břeh,“ uvedla Marešová. Na místo vyrazil i vrtulník, nakonec byl odvolán. Do nemocnice záchranáři převezli dvě osoby, jedna z místa totiž utekla. 

Asi hodinu po první události vyjížděli hasiči a záchranáři na místo znovu. „Tentokrát se topily dvě osoby zhruba 50 metrů od břehu. Vytáhli jsme je a předali záchranářům,“ dodala. Hasiči i policisté varují lidi, aby zatím na rybníky nechodili, led je ještě slabý.