Senátor Dryml se snažil kompromitovat stranickou kolegyni z ČSSD Orgoníkovou

Praha - Senátor za ČSSD a vicehejtman Královéhradeckého kraje Vladimír Dryml (ČSSD) se pokusil kompromitovat svoji stranickou kolegyni, poslankyni Hanu Orgoníkovou. Potvrdil to redaktor MF Dnes, který se vydával za bývalého policistu a s Drymlem se osobně setkal. Dryml nyní tvrdí, že se on sám stal cílem manipulace ze strany Orgoníkové, ta to však považuje za nesmysl.

V první polovině prosince se senátor Dryml setkal v centru Prahy s mužem, který se mu představil jako detektiv. „Na začátku přímo pan Dryml a jeho lidé kontaktovali skutečnou detektviní agenturu s tímto požadavkem, a ta místo toho, aby jim vyhověla, to řekla nám a my jsme se ozvali,“ příblížil celý případ šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský. Dryml naopak říká, že on byl osloven a za vším vidí kampaň, která ho měla politicky diskreditovat. „Jen jsem chtěl vědět, kdo za tím vším stojí, a kdo chce vrazit klín mezi mě, přítelkyni Orgoníkovou, a pošpinit i čssd,“ vyjádřil se Dryml. Ještě dopoledne však změnil názor a poslal prohlášení s obviněním své kolegyně.

Dryml vede s Orgoníkovou, která předsedá královéhradecké ČSSD, otevřený spor o to, zda kraj odkoupí zadluženou soukromou nemocnici ve Vrchlabí, jíž je Dryml ředitelem. Orgoníková se zbytkem ČSSD se postavila proti tomu, Dryml naopak odkoupení nemocnice za stovky milionů korun silně prosazuje. Navíc po vyhraných krajských volbách tvrdil, že by Orgoníková kraj neměla vést, a vyčítal jí, že prosazovala uzavření krajské koalice ČSSD s lidovci a SNK ED.

Pravděpodobně z těchto důvodů se nyní snažil Orgoníkovou poškodit. Falešnému detektivovi prý sdělil, že Orgoníková byla dříve vyšetřována protikorupční službou a on potřebuje získat číslo spisu, aby si mohl zjistit podrobnosti. Poté, co jej novináři žádali o vysvětlení, odmítl s nimi komunikovat a poslal prohlášení, ve kterém obviňuje z inscenování celé akce Orgoníkovou. Ta však záležitost označila za nesmysl. „Odmítám, že bych si někoho objednávala, aby mi sháněl jakékoliv materiály na pana Drymla,“ řekla k Drymlovu prohlášení Orgoníková.

Vladimír Dryml
Zdroj: ČT24