Při divoké honičce Prahou došlo i na střelbu

Praha - Několik policejních varovných výstřelů dnes padlo při pronásledování ukradeného vozu na dálnici D5 na Zličíně. Tři mladíci a jedna dívka se snažili policistům ujet v kradeném automobilu značky BMW od Jeremiášovy ulice, kde je krátce po půl 4 chtěla zastavit silniční kontrola. Šestnáctiletý řidič nakonec nezvládl řízení a s vozem naboural.

Policisté vyzvali auto k zastavení při běžné dopravní kontrole. Vůz ale na jejich signalizaci nereagoval a začal před pronásledující hlídkou ujíždět směrem k dálnici D5. Na dálnici se šestnáctiletý řidič BMW pokusil policii setřást. Dokonce také během honičky najížděl do policejního vozidla. Poté se příslušníci pokusili zastavit řidiče varovnými výstřely, ale bez úspěchu.

„Pronásledování samotné skončilo na ulici Rozvadovská spojka, kde řidič nezvládl manévr a naboural do zdi u komunikace,“ popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan konec divoké honičky.

Tam všechny mladistvé policie zadržela. Podle prozatím nepotvrzených informací byl jeden z mladíků na útěku z domova. V současné době celou věc policie prošetřuje. Hrozí jim obvinění z krádeže, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a útoku na veřejného činitele.

Vydáno pod