Příští týden bude až 20 °C

Praha - Příští týden bude panovat v Česku téměř letní počasí. Teploty totiž vystoupají až ke dvaceti stupňům Celsia, bude i jasná obloha. Do té doby se bude ale ochlazovat. O víkendu bude osm, maximálně jedenáct stupňů a bude také hodně pršet.

Po prvních chladných a deštivých dnech měsíce přijde příští týden polojasné počasí s jen výjimečnými srážkami. Noční teploty se z počátečních pěti až minus jednoho stupně zvednou na devět až tři. Denní maxima se poměrně rychle změní z počátečních 14 na 20.

Druhá říjnová dekáda bude proměnlivá a oblačná. Noční teploty budou v první části dekády dosahovat devíti až tří stupňů, později se noci o tři stupně ochladí. Stejný trend budou mít i denní teploty, kolem 20. října tak budou stoupat nejvýše k devíti až 15 stupňům.

Posledních deset říjnových dnů bude slunečných, ale chladných. Srážky se objeví jen velmi výjimečně, zato mohou přijít mlhy. V noci budou teploty klesat k devíti až třem stupňům, v mlhách se budou držet na nule. Přes den by krátce před Dušičkami mělo být kolem 11 až 17 stupňů, v oblastech s mlhami by maxima neměla překročit deset stupňů Celsia.